Продавець ПРАВОСЛАВНІ КНИГИ — ПОШТОЮ розвиває свій бізнес на Prom.ua 13 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
2204 відгуків
Доставляємо УКРПОШТОЮ з ПЕРЕДОПЛАТОЮ по АКЦІЇ - 30 грн. !!!

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

+380 (50) 903-35-11
+380 (67) 594-79-57
+380 (93) 345-23-33
«ПРАВОСЛАВНЫЕ КНИГИ — ПОЧТОЙ»
Кошик

Як жити сьогодні. Листи про духовне життя. Ігумен Никон (Воробйов). Склав проф. А. В. Осипов

410 

  • Немає в наявності
Як жити сьогодні. Листи про духовне життя. Ігумен Никон (Воробйов). Склав проф. А. В. Осипов
Як жити сьогодні. Листи про духовне життя. Ігумен Никон (Воробйов). Склав проф. А. В. ОсиповНемає в наявності
410 
+380 (50) 903-35-11
Viber/Vodafone UA
  • +380 (67) 594-79-57
    WhatsApp/Telegram
  • +380 (93) 345-23-33
    Viber
+380 (50) 903-35-11
Viber/Vodafone UA
  • +380 (67) 594-79-57
    WhatsApp/Telegram
  • +380 (93) 345-23-33
    Viber
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Як жити сьогодні. Листи про духовне життя. Ігумен Никон (Воробйов). Склав проф. А. В. Осипов. Видавець: Оранта. 2011 р. Обкладинка тверда, папір офсетний, 432 стор Формат: 200 х 130 мм Вага, гр: 440.

           

Як жити сьогодні. Листи про духовне життя. Ігумен Никон (Воробйов). Склав проф. А. В. Осипов

                                                   

У всі віки християнства найбільш важливим питанням для будь-якого православного людини було питання про спасіння: "Як жити, що робити для того, щоб спастися?" По мірі збідніння духовності серед християнських народів, оскудевали серед них і стовпи благодатності. По думці свт. Ігнатія Брянчанінова, Батьки перших століть, передбачаючи це збіднення, написали свої богонатхненні творіння, руководствующие на шляху до спасіння. Тим ціннішими для нас листи праведників останніх часів, пояснювальних труди святих стосовно нашого непростого часу. Такі листи ігумена Никона, представлені в цій книзі - золоті крупинки спадщини сучасних старців, справжня жива вода, що тече в життя вічне.

Ігумен Никон.

 

ЗМІСТ

Про автора

«Я щиро завжди прагнув до Бога»

ЛИСТИ

Бог є любов!

Хвороби

Віра і невір'я

Взаємини з людьми

Бачення своїх гріхів

Воля Божа

Гордість

Гріх

Духовне роблення

Шукайте перш Царства Божого

Один одного тяготи носіть

Дружба і любов

Духовне керівництво

Життя християнська

Заповіт вмираючого

Заповіді Божі

Католицизм

Лютеранство

Милість Божа

Мир душі

Молитва

Молитва митаря

Чернецтво

Засудження

Занепалі духи

Пам'ять про Бога

Покаяння

Помисли

Принадність

Шлях до Бога

Пияцтво

Самовиправдання

Скорботи

Слава Богу за все!

Смерть

Смирення

Сенс земного життя

Сни і сновидіння

Спасіння душі у Христі

Терпіння

Смуток

Церква

Загальна лист духовним чадам міста Козельська

Коментарі ігумена Никона до книги ієромонаха Софронія - Старець Силуан

Бог є любов!

* * *

иеросхимонаху Мелетію

20/V—1958

Отримав листа від Вас. Вибачте, що довго не відповідав. Роботи, То їхав, так і минуло чимало часу, а головне, мені важко писати Вам тому, що Ви набагато досвідченіші за мене, більше відчули, більше знаєте. Що корисного чи втішного може сказати людина, яка прожила все життя в суєті і самоволии. Але на прохання Вашої спробую поділитися з Вами тим, що вражає мене і втішає: неосяжна всесвіт створений Богом — яке ж могутність Боже?! Все у всесвіті в цілому і її частинах (напр., у людському організмі) знаходиться в чудовій гармонії — яка повинна бути премудрість Божа?! Якщо все гармонійно у світі, створеному Богом, то повинна бути гармонія (тобто відповідність) і у властивостях Божих. І яке могутність бога і премудрість Божа, таке і "серце" Бо зброю, то є Божа любов.

Цю незбагненну любов ми і бачимо у втіленні Сина Божого Господа Ісуса Христа, у прийнятті оплеваний, заушений, всяких образ і, нарешті, розп'яття. Непостижи-ма, нескінченно велика Божа любов. Весь Ангельський світ прийшов в замішання, бачачи втілення і розп'яття Творця світу з любові до занепалого роду людському.

Апостол Іван стверджує Духом Святим, що Бог є Любов, а не тільки любов, хоча і нескінченно велику.

Любов усе зносить, за словом ап. Павла. Покриває вона і наші гріхи, недолі-ки, немочі, нетерпіння, ропотливость та інше.

Варто тільки віруючому в Христа усвідомити свої немочі і гріхи і попросити простіше-ня, як любов Божа очищає і зціляє всі гріховні рани. Гріхи всього світу тонуть в мо-рі Божої любові, як кинутий у воду камінь.

Не повинно бути місця зневірі, безнадежию, відчаю! Господь з'єднав з Божествен-ною сутністю природу людську, омив Своєю кров'ю гріхи всього віруючого людства, усиновив Собі грішних людей, возніс на небо, зробивши причасниками Божественного життя і радості, радості навіки.

Тутешні земні скорботи, хвороби, тягар старості будуть радувати нас в майбутньому житті. Якщо Господь страждав за нас, то як нам не бути хоч в малій мірі учасниками страждань Христових?! Душа наша, образ Божий, що живе в нас, бажає бути причасником страждань Христових, тільки наше малодушність і неміч бояться їх, хоча сили, може бути, і вистачило б терпіння.

І ось, Господь з любові до нас посилає по силі кожного мимовільні скорботи і хвороби, але дає і терпіння, щоб зробити нас учасниками Своїх страждань. Хто тут не стра-дав Христа заради, того буде знищуємо совість в майбутньому столітті, — адже можна було показати свою любов до Христа терпінням скорбот, і не зробив цього, намагаючись ухилитися і уникнути всяких скорботах.

Совість буде знищуємо нас, що не відповіли взаємністю на любов Божу.

Будемо ж дякувати від усього серця Господу за все, що завгодно буде Йому послати нам. Не у гніві, не для покарання посилає нам Господь скорботи і хвороби, а з любові до нас, хоча і не всі люди і не завжди розуміють це. Зате і сказано: "за все дякуйте. Треба всією душею вдатися доброї волі Божої, рятує нас, люблячою, яка бажає через малі скорботи зем-ного життя призвести до вічного блаженства, во славу чад Божих.

Се буди, буди з усіма нами. Амінь.

Пробачте, дорогий батюшка, що наважився щось написати. Господь нехай збудить в серці Вашому вдячність, найбільше благоговіння і повну відданість у Його свя-ту волю з готовністю все перетерпіти з любові до Нього.

Уклін матері Ганні і всім навколо Вас знаходиться.

 * * *

Катерині

і її чоловікові Сергію Маниловым

13/III—49

Як ти себе почуваєш? Як несеш свій хрест? Не нарікаєш чи? Хай допоможе тобі Господь без нарікання, з вдячністю витерпіти все, що пошле Він заради твого спасіння, бо без Його святої волі ніхто і ніщо не може нам зробити шкоди. Господь довів нам Свою любов до людини, дозволив розіпнути себе на Хресті. Бог є Любов, а Любов не може пустити зла коханому. Ось чому всі случающееся з людиною сумне чи радісне по-пускається для блага нашого, і хоча ми не завжди розуміємо це, краще ж сказати ніколи це-го не бачимо і не розуміємо. Тільки Всевидец Господь знає, що нам необхідно для стяжа-ня вічного блаженного життя.

Отже, дозволимо під міцну люблячу руку Божу і будемо зі свого боку вживати всіх зусиль до виконання заповідей Його і невпинно каятися в мимовільних порушення їх, і тим доведемо свою любов до Господа. За словом Господа Ісуса Христа, той любить його, хто виконує його заповіді, а хто не виконує, той не любить.

Так напоумить тебе Господь, та дасть терпіння, старанність до спасіння і молитву від серця скорботного і смиренного.

Будь ласкава і м'якше з людьми, з якими тобі доводиться мати справу і з начальст-вом, не з человекоугодия, а з любові до них, заповіданою Христом.

Мир тобі й благословення від Господа і Спасителя нашого Ісуса Христа.

* * *

черниці Сергії

16/I47

Люба бабуся!

Дуже шкодую, що Ви хворієте. Сподіваюся, що Ви вже побували у лікаря [батька] Стефана і розповіли йому всі свої болячки і отримали полегшення. Як би якими великими були хвороби і окремих особистостей, і всього людства, вони кінцеві, а милосердя і любов Божу немає кінця. Найменше звернення до Господа, рішення йти до Нього — вже викликає радість на Не-бе і всіляку допомогу і ... прощення всіх злочинів. У розп'ятого розбійника залишалася можливість тільки мовою висловити серцевий крик: "Гідне у справах нашим прийом-лем, помяни мя, Господи, у Царстві Твоєму". І що ж він почув? Докір чи якийсь, чи на-спомин про скоєні злочини? Руки і ноги пригвождены, нічого доброго не можна зробити і Любов приймає єдиний подих серцевий і відкриває ворота Едему. Не сказано Бог любов, Бог Є Любов. Як збагнути велич Божу, так непо-стижимо Його приниження, Його Любов, яка призвела до Хреста. Всяке інше засіб порятунку людства не було б так переконливо для серця занепалого людини, як втілення і розп'яття. Слава Тобі Боже! Слава Тобі Боже! Слава Тобі Боже!

Не піддавайтеся вражим навіюванням і думкам, що немає нам прощення, що занадто ми непридатні і т. п. Негодныто ми разом стали непотрібні, а тільки ми на свою придатність і не сподіваємося, а сподіваємося на Боже милосердя. Господь прийшов, щоб спасти загинуле, закликати грішників на покаяння. Не здорові, а хворі викликали прихід Лікаря з неба.

Терпіння

* * *

черниці Марії (Комарової)

і її сестрі Катерині

29/XII—49

Дорогі!

Ми дуже турбуємося, як ви живете, як здоров'я? Адже і Катя стала прихварывать. Та й настрій у вас мінливе. Мірни ви? Не обманює чи лукавий?

Як живуть Ліза і Павича? Нехай не ображаються, що їм не пишемо. Поки ж і немає нуж-ди в цьому. Треба робити, тоді з роблення виникнуть питання потрібні і корисні, а говорили ми досить багато. Це до всіх ставиться. Ви всі розпещені в цьому відношенні. Багато хто хотів би хоч частинку дізнатися, що ви вже знаєте і розумієте, так не можуть, а ви й знаєте, і не робите, а такий раб біт буде багато. Чи довго ми будемо кульгати на обидва коліна? Хоч би миритися нам, якщо вже не робимо, але і цього немає.

Будемо ж плакати перед Богом, благаючи Його милосердя, щоб пробачив і помилував нас, неключимых рабів. Пам'ятайте, що і розбійник на хресті ще висіло кілька годин і тяжко страждав за свої гріхи, хоча і був помилуваний. Так і нам треба багато терпіти.

* * *

Дорога Катя!

Потерпи скорботи, хвороби, і злигодні, і образи в цьому житті, потерпи без нарікання і на-дотримуєшся царство Боже.

Святі говорили, що якщо б людина знала, яка радість буде успадковував царст-вії Боже, то погодився б щодня розпинатися на хресті все життя, тільки б не втратити вічного блаженства. А Господь таких страждань від нас не вимагає. Хоче тільки, щоб ми вірували в Нього і смиренно зазнали всі, що Він пошле для нашого очищення.

Потерпи, рідна. Може, скоро і всім нам кінець буде. Страшно помирати в гріхах з гомоном в душі, без світу, без покаяння. Невже ми так нерозумні, що короткою і малої скорботи не потерпимо, щоб уникнути вічної, жахливої, незбагненною тепер скорботи й муки в пеклі, в суспільстві бісів і знедолених людей.

Як важко у в'язниці зі шпаною! А в пеклі з бісами буде в мільйони разів важче. Потер-пі ж, не сумуй, не впадай у відчай, всім прости і прощай надалі, будь смиренним — і ще тут знайдеш мир мятущейся душі твоїй.

Бувай здорова. Господь допоможе тобі і напоумить тебе, і хай благословить.

* * *

черниці Євпраксії

20/III—50 р.

Отримав твого листа. Ти нічого нового мені не повідомила, крім того, що тобі нездоро-ся. Я ясно передбачав і тобі казав, що тобі дуже важко, що будуть стежити за ка-кожним твоїм кроком і все тлумачити по-своєму. Цього треба було очікувати. Це і є. Дуже співчуваю тобі. Але ти знала сама, що це буде. Потерпи. Якщо здоров'я дозволить, то не кидай роботи, а проси у Господа сил і поясни... Пройде цей важкий час, а потім буде легше. Треба б і господареві [настоятелю прот. Сергію] зрозуміти і видалити тих, про яких ти писала. Спокійно і смиренно вказуй час від часу господареві на незручність создавше-гося положення. Нічому Не дивуйся. Життя складніше, ніж ми думаємо, а живи сама просто без лукавства в заповідях Божих, тоді вся хибність і труднощі, вся "стропотность" пре-вратится в ясний і гладкий шлях. А якщо лукавити чи нарікати, то можеш заплутатися в цій складності.

* * *

черниці Сергії

17/745

Что ты нос вешаешь? Какая радость, какая слава ожидает нас в ближайшем будущем, не-ужели не потерпим себя и других как бы ни было тяжело. Нет же иного пути, кроме терпения. Все достигшие цели шли этим путем. Иные пути ведут знаете куда.

Я совершенно убежден, что когда Вам по внутреннему устроению нужна будет бόльшая свобода — Вы ее получите. Очевидно, или из-за себя, или может быть из-за матери Вам еще надо повариться в котле.

Что значит: “все разбито, раздроблено вдребезги”. Не совсем это мне понятно, пожалуй, и вовсе не понятно. Ведь все мы испорчены, делаем, думаем, говорим не то, что надо. Но есть и лекарство от этого — покаяние. Что под силу, то надо делать, а в недостаточности, в ошиб-ках и прочем искренне каяться, с ближними мириться, Богу молиться. А требовать от себя больше, чем мы можем, есть признак или гордости, или неведения.

Две лепты бывают дороже иногда больших сокровищ. Ин суд человеческий, ин суд Бо-жий.

1/VIII—1961

Всем!

Покаянием, терпением и смирением спасайте души ваши.

Покаянием, потому что мы постоянно согрешаем; терпением — ибо сказано: претерпевый до конца, той спасен будет, и смирением — ибо смиренным Бог дает благодать.

 

Характеристики
Основні атрибути
ВиробникТерирем
Вид палітуркиТвердий
Рік видання2011
Кількість сторінок432
СтанНовий
Мова виданняРосійська
Формат
Довжина20 см
Ширина13 см
Користувальницькі характеристики
ТематикаДуховне життя
Тип поверхні паперуОфсетний
Інформація для замовлення
  • Ціна: 410 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner