Продавець ПРАВОСЛАВНЫЕ КНИГИ — ПОЧТОЙ розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1756 відгуків
«ПРАВОСЛАВНЫЕ КНИГИ — ПОЧТОЙ»
+380 (50) 903-35-11
+380509033511
+380675947957
+380933452333

Преподобних Варсануфия Великаго та Іоанна Пророка керівництво до духовного життя

  • В наявності

185 грн.

+380509033511
Vodafone UA
  • +380675947957
    WhatsApp/Telegram
  • +380933452333
    Viber
  • +380512473098
    Городской
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Преподобних Варсануфия Великаго та Іоанна Пророка керівництво до духовного життя
Преподобних Варсануфия Великаго та Іоанна Пророка керівництво до духовного життяВ наявності
185 грн.
+380509033511
Vodafone UA
  • +380675947957
    WhatsApp/Telegram
  • +380933452333
    Viber
  • +380512473098
    Городской
Купити

Опис

Преподобних Варсануфия Великаго та Іоанна Пророка керівництво до духовного життя. Видавництво: Голосіївська пустель, 2012 р. Обкладинка: тверда, папір офсетний. 608 стор Формат 145 х 205 мм, Вага: 800 гр.

Преподобних Варсануфия Великаго та Іоанна Пророка керівництво до духовного життя

Перевидання книги повчань прп. Варсонуфия Великого та Іоанна Пророка, побудованої у формі відповідей на питання про духовне життя.

Книга друкується за виданням: Преподобних отців Варсануфия Великого та Іоанна керівництво до духовного життя, у відповідях на вопрошения учнів / Вид. 4-е. СПб., 1905 р. У виданні збережено дореволюційна орфографія.

 

Книга «Керівництво до духовного життя у відповідях на вопрошения учнів» преподобних Варсонуфия Великого та Іоанна Пророка була написана велінням Святого Духа. Сам великий старець Варсонуфий свідчив про неї: «Все це я пишу не по своїй волі, але за повелінням Святого Духа, на виправлення і користь душі і совісті внутрішньої людини». І вже з цього ясно, наскільки душеполезна і ця книга необхідна кожному.

До преподобним Варсонуфию і Іоанну зверталися за радою і настановою богопосвячені особи та миряни, новоначальные і досягли успіху в духовному житті, старці і юні, немічні і здорові. І всі отримували сповнені благодаті і духовного міркування відповіді. І ми, читаючи цю книгу, знайдемо в ній відповіді на багато абсолютно різні питання, з якими постійно стикаємося вже на самому початку духовного діяння. Ми почуємо слова, необхідні саме нам, сповнені силою і благодаттю Святого Духа, з часу, рясно пронизана святістю. Ми отримаємо відповіді безпосередньо від людей, які самі преселившись в небесні обителі, ввели туди і ближніх своїх, вопрошавших їх про порятунок.

Книга преподобних Варсонуфия і Івана, якій навчалися до спасіння багато святі отці і назидалось безліч поколінь, принесе велику духовну користь усім, нині читають її.

                                           

Попереднє повідомлення

одного стародавнього святого чоловіка,

зрадив писанню ці запитання і відповіді

до бажаючим читати книгу передлежачої

Просимо читають цю книгу прийняти з благоговінням і вірою написане в ній, паче ж намагатися досягати благодаттю Христовою наслідування житію і діянню изрекших це старців, бо вони, навчаючи себе у всіх обставинах життя, протягом довгого часу терпінням і вірою у Бога борючись, за словом святого Апостола (див. 2 Тім. 2, 5), законно і слідуючи в усьому шляху Святих Отців, виявилися гідними отримання від Бога таких дарувань.

Приступаючи ж до читання написаного в цій книзі, ми повинні знати: що одне (з цього) було сказано до відлюдників, а інше до перебувають у гуртожитках; одне до живуть в духовному согласии8, а інше до священиків і христолюбивым мірянам; одне до юних, тобто новоначальним, інше до вже досяг успіху і обучившимся довгим ученням (див. Євр. 5, 14), а інше наближається до досконалості чеснот, — словом, що кожному з них пристойно було почути; бо не всім пристойних одні і ті ж настанови, але як в тілесному віці світ дитини, юнака і старого різні між собою, так буває і в духовному віці. Багаторазово ж старці відповідали і згідно з душевним неміччю робив питання, промислітельно терплячи йому, щоб він не впав у відчай, як бачимо це в житіях старців. І аж ніяк не слід приймати за загальне правило того, що так поблажливо було сказано деяким, з причини їх немочі, але негайно звернути увагу на те, що всіляко відповідь святих був зроблений згідно з улаштуванням вопросившего, бо трапляється, що і такий, отрезвившись від затьмарення гріховного, за молитвами святих приходить в розподілі, пристойне ченцям, і тоді знову чує від Батьків корисне йому. Благаю ж вас у Господі, щоб ви поминали і моє смирення під святих молитвах ваших, як зрадив, помощию Божою, сї писання відповіді на користь тих, які будуть читати їх зі страхом Божим, та не послужать мені засудження слова святих, але так буду нині і в день Суду покровен молитвами їх і вашими. Амінь.

преподобні Варсонофій і Іоанн (V/VI–VI століття)

Преподобний Варсонофій народився в Єгипті (рік народження невідомий). З юних років він став вести іночеську життя. Прийшовши в монастир авви Серіда (Палестина, недалеко від міста Газа), він використовував в якості келії невелику печеру поблизу нього. Пізніше, в цій келії жив і учень Варсонофія преподобний Іоан, прозваний Пророком за дар прозорливості. Сам же він перейшов в ще більш тісний печерку неподалік.

Там він провів близько 50 років в повному мовчанні, харчуючись тільки хлібом і водою. Потім він став служити людям, відповідаючи на мучили їх питання. Оскільки ці відповіді він передавав через викл. Іоанна вони збереглися для нащадків; «Керівництво до духовного життя у відповідях на запитування учнів» було добре відомо на Сході. Їм користувалися викл. Феодор Студит, Симеон Новий Богослов і багато інших.

Точна дата кончини преподобного Варсонофія невідома. За переказами він пережив свого учня св. Івана, подробиці життя якого так само невідомі.

УРИВОК З КНИГИ

Відповідь 1, Великого Старця авве Іоанну, ченця обителі святого Сави, просив (благословення) прийти і поселитися в їхньому гуртожитку.

Апостол написав: Науковий справа благо у вас, Тій і здійснить е, навіть до дні Господа нашого Ісуса Христа " (Флп. 1, 6). І Владика наш сказав прийшли до Нього: аще хто не зречеться всього свого маєтку і роду, ще ж і не зненавидить свою душу, не може бути моїм учнем (див. Лк. 14, 26, 33). Можливо же Богу і на нас виконати оте слово; се, що добро, або що червоно, але еже жити братії разом (Пс. 132, 1). І я молюся, щоб ти досяг тієї міри (послуху Господу), про яку згадується в Діяннях апостольських: усі ті имеяху набуток, продающе приношаху ціни продаемых і полагаху при ногах апостол (Діян. 4, 34-35). Знаючи, що твоє намір завгодно Богу, я сказав улюбленому синові нашому Сериду, заради Бога укрывшему нас від людей (уповаємо на Бога, що тебе з нами покриє): «Прийми брата Івана з великою любов'ю і без всякого сумніву; ще за два роки перед сим відкрив мені Бог, що він прийде сюди і що багато братія зберуться до нас. Я зберіг це об'явлення потай, поки дізнаюся, як влаштує це Господь; коли ж настав час, оголосив його вам». А як ти думав отримати від мене якусь із носяться мною речей, то, при брата зняв я кукіль з голови своєї і послав тобі відповідь через нього, сказавши: «Віддай йому цього кукіль, а замість його принеси мені інший». Збережи ж його до кончини твоєї; він покриє тебе від багатьох бід і спокус; не віддавай його нікому, це — благословення Боже тобі від моєї руки. Отже, поспіши довершити свою справу і звільнитися від усього, як і ми звільнилися, і пробуватиму з нами беспопечительно, безмолвствуя в Бозі.

І я, Серид [9], скажу тобі дивну річ: коли Старець говорив це, я подумав про себе: як можу втримати все це в пам'яті, щоб написати (після)? Якби завгодно було Старця, то я міг би принести сюди чорнило і хартію і, слухаючи його, писати слово за словом. Старець же проникнул мою думку, і лице його просяяло, як вогонь, і він сказав мені: «Піди, напиши, і не бійся; бо якщо я скажу тобі й незліченну безліч слів, з тим щоб ти написав їх, то знай, що Дух Божий не попустить тобі написати ні одним словом більше або менше сказаного, хоча б ти й сам побажав того, але наставить руку твою, як написати сказане в послідовному порядку».

Відповідь 2, того ж Великого Старця до того ж, предвозвещающий йому різні скорботи, які його чекають, і тілесну хворобу, а через них душевне преспеяние.

Скажи братові Івану: утверди серце твоє подібно до твердого каменю (камінь ж розумію уявний), щоб ти міг почути, що я маю тобі сказати. Слухай же собі, щоб, почувши се, ти не піднісся в своєму серці і не відпав від духовної обітниці; тому що напыщение багатьох погубило і досягли в міру (духовного преспеяния). Але приготуйся до вдячності за все, чуючи слово святого апостола: про все дякуйте (1 Сол. 5, 18), і будеш ти в скорботі, або в потребах, чи утиски, чи в хворобах і трудах тілесних, - за все котре тебе дякуй Бога. Сподіваюся ж, що і ти досягнеш в спокій Його (Євр. 4, 3); бо багатьма скорбьми личить нам ввійти в Царство Боже " (Діян. 14, 22). Отже, не сумнівайся душею твоєю, і не расслабевай ні в чому серцем своїм, але згадуй апостольське слово: аще і зовнішній наш чоловік тліє, обаче внутрішній оновлюється по вся дні (2 Кор. 4, 16). Якщо не претерпишь страждань, - не зможеш зійти на хрест. Коли ж перенесеш спершу страждання, то увійдеш і в притулок спокою Його; і потім будеш мовчати без всяких турбот, маючи душу, затверджену у Господі і завжди прилепляющуюся до Нього, вірою соблюдаемую, сподіванням радіє (Рим. 12, 12), любовию веселящуюся, збережену Святою Единосущною Троицею; і тоді сповниться на тобі сказане: нехай звеселяться небеса і радіє земля (Пс. 95, 11). Бо така беспопечительная життя людини Божого. Отець, Син і Святий Дух радіють про спасіння душі твоєї, коханий брате мій.

Відповідь 3, іншого Старця того ж, на прохання його поговорити з ним.

Скажи братові: прости мене заради Господа, — і хотів би я побачити тебе, але, зберігаючи совість від інших (спокуси), не знаходжу до того зручності. Сорадуюсь ж любові твоєї про посилають тобі від Святого Старця благословення, і блаженний ти, що сподобився їх.

Відповідь 4. Коли спокуса спіткало ченців того місця, де перебував авва Йоан, перш переходу його в гуртожиток (авви Серіда), і збентеження готове було виникнути ще під час перебування його там, Великий Старець, передбачивши се духом, пише йому наступне:

Напиши брату Івану: посилаю тобі три свідоцтва від сили Божої і від Писань Святого Духа, якими збуджую твій розум до Божественної пильності і розуміти (навіювань) Святого Духа для того, щоб ти міг пізнати обставини теперішнього часу, які вони. Перше свідоцтво є наступне: Бог сказав через пророка Ісаю: ідіть, людие Мої, внидите у храмину вашу, зачиніть двері своя, укрыйтеся мало, скільки, наскільки, дондеже мимоидет гнів Господній (Іс. 26, 20). Друге свідоцтво: изыдите від середовища їх і отлучитеся, говорить Господь, і нечистоти не прикасайтеся, і Я прийму, і буду я вам за Отця, і ви будете Мені в сини і дочки, говорить Господь Вседержитель (2 Кор. 6, 17-18). Третє свідчення: дотримуйтесь, како опасно ходите, не якоже немудри, але як премудри, искупующе час, яко дніє лукави суть (Еф. 5, 15-16). Я ж кажу тобі: поспішай до того, що належить тобі, і швидше доверши діло своє, згадуючи Господа твого, який сказав: никтоже возложь руку свою на рало і даремно назад, управлен є в Царстві Бога (Лк. 9, 62). Бо бачу безмовну життя, що чекає тебе про Христі Ісусі, Господі нашому, Якому слава по віки. Амінь.

Купити                        

Характеристики

Основні атрибути
Країна виробникУкраїна
Мова виданняРосійська
Вид палітуркиТвердий
Кількість сторінок608
Рік видання2012
СтанНове
Формат
Довжина21 см
Ширина15 см
Користувальницькі характеристики
ВиробникВидавництво Свято-Покровський Голосіївський монастир
ТематикаДуховне життя
Тип поверхні паперуОфсетний

Інформація для замовлення

  • Ціна: 185 грн.