Продавець ПРАВОСЛАВНЫЕ КНИГИ — ПОЧТОЙ розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1756 відгуків
«ПРАВОСЛАВНЫЕ КНИГИ — ПОЧТОЙ»
+380 (50) 903-35-11
+380509033511
+380675947957
+380933452333

ЛІКАРЯ БЛАГИЙ І МИЛОСТИВИЙ. Житіє і повчання святителя Луки, архієпископа Сімферопольського і Кримського

  • Немає в наявності

95 грн.

+380509033511
Vodafone UA
  • +380675947957
    WhatsApp/Telegram
  • +380933452333
    Viber
  • +380512473098
    Городской
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
ЛІКАРЯ БЛАГИЙ І МИЛОСТИВИЙ. Житіє і повчання святителя Луки, архієпископа Сімферопольського і Кримського
ЛІКАРЯ БЛАГИЙ І МИЛОСТИВИЙ. Житіє і повчання святителя Луки, архієпископа Сімферопольського і КримськогоНемає в наявності
95 грн.
+380509033511
Vodafone UA
  • +380675947957
    WhatsApp/Telegram
  • +380933452333
    Viber
  • +380512473098
    Городской

Опис

 

Купити ЛІКАРЯ БЛАГИЙ І МИЛОСТИВИЙ. Житіє і повчання святителя Луки, архієпископа Сімферопольського і Кримського. Видавець Рідне Слово.2013 р. Обкладинка тверда. Папір офсетний. 512 стор

                                                         

Книга ЛІКАРЯ БЛАГИЙ І МИЛОСТИВИЙ. Житіє і повчання святителя Луки, архієпископа Сімферопольського і Кримського

Ця книга присвячена життю і працям святителя Луки (Войно-Ясенецького), архієпископа Сімферопольського і Кримського. Видатний хірург, полум'яний проповідник Слова Божого, святитель Лука йшов шляхом правди та страждань і, в повному розумінні цього слова, поклав життя за други своя. А други його - починаючи від жебраків бродяг, з якими святитель ділився їжею і останньої тілогрійки, від простого люду, бідного і забитого - до можновладців і навіть табірних його мучителів, яких рятував від неминучої смерті своїм лікарським мистецтвом. Його житіє, наукові праці, проповіді, листи, теплі спогади сучасників розкривають на сторінках видання образ мужнього християнина-сповідника, у нелюдських умовах таборів і гонінь на Церкву зберіг вірність Христу. Святителю отче наш Луко, моли Бога o нас!

ПРИТЧА ПРО МИЛОСЕРДНОГО САМАРЯНИНА.

                                                      

Притча Христова про милосердного самарянина, яку чули ви нині, нескінченно глибока та важлива для нас, і тому я хочу, щоб ви добре запам'ятали її.

Ви чули її в слов'янському читанні, тепер послухайте в російському перекладі. Читається Євангеліє від Луки, глава 10, 25-37.

Чому я вважаю цю притчу Христову однією з найбільш важливих і глибоких Його притчею? Тому що в цій притчі Господь дав нам справжнє одкровення, одкровення про те, кого ми повинні вважати ближніми своїми.

У стародавньому світі поняття про близькому було вкрай вузьким. Якщо вважали кого ближнім, то тільки членів своєї сім'ї, своїх друзів.

Не було ніякого милосердя – тоді це було презираемое поняття. Над милосердям сміялися над слабкістю, і подачу милостині нещасним вважали дурним вчинком.

А Господь Ісус Христос у цій притчі відкриває нам щось велике: Він навчає нас того, що ближнім повинні ми вважати кожну людину, кожного нещасного, всякого потребує нашої допомоги, хто б не був він.

Самаряни для іудеїв були нечисті, були зневажувані; звичайно, не вони вважали їх своїми ближніми. Але Господь у притчі розкриває всім нам, що саме самарянин, вчинив милосердя нещасному юдею, був справді ближнім його.

Отже, у цій притчі Господь Ісус Христос встановив як основний найважливіший закон, як норму християнського поведінки милосердя, любов.

А чи багато хто з християн і нині, вже без малого дві тисячі років після того, як була сказана ця притча, вважають ближніми своїми усіх людей, братами своїми всіх людей?

Про як мало, як нескінченно мало таких!

І досі в людстві панує зовсім інший закон, не закон милосердя і любові, який, якщо б його взяли і йому наслідували, перетворив би весь світ, зробивши неможливими і війни, і всяку неправду суспільних відносин.

Тепер на місце цієї великої норми, заповіданою Христом, поставлена інша, зла норма – закон сили, керованої ненавистю і ворожнечею.

І до наших днів має місце в деяких християнських країнах абсолютно неприпустиме, вкрай гріховне ставлення до людей інших рас, яких вважають нижчими себе.

У Південних Штатах Америки живе близько 60 мільйонів негрів. Американці ставляться до них як до собак: неграм не дозволяють сісти у вагон трамвая або залізниці, в якому їдуть американці, негри не сміють піти в ресторан, де обідають американці; негрів вбивають без суду.

А в Південній Африці таке ж ставлення європейців, там живуть, до готтентотам і прибульців з Індії.

Але тільки про цих крайніх прикладах неприпустимого ставлення до людей іншої раси повинен я говорити?

Ні, ні! Ми всі винні в тому ж гріху, бо багатьом з нас бувають неприємні люди, несхожі на нас, з рисами обличчя монгольського, китайської або яскраво вираженого єврейського типу.

Їх не хочуть вважати ближніми, їх цураються. Дуже багато з нас не підіймається навіть до того, щоб вважати ближніми всіх людей свого народу, і вважають ближніми тільки тих, які справді дуже близькі їм: свою родину, своїх друзів, в кращому випадку – своїх сусідів, людей свого класу, але не людей іншого класу.

І це вкрай гріховне поділ між людьми збереглося і досі, як воно існувало в той час, коли сказав Господь Свою чудову притчу про милосердного самарянина. І це поділ між людьми, це жахливий відступ від заповіді Христа про любов до ближнього доходить до того, що християнські цивілізовані народи творять нечувані, жахливі звірства в нещасної Корейської країні.

Ці звірства так страшні, що говорити про них не буду.

Ну що ж це християни винищують нещасних корейців? Що ж, це не близькі їм? Їх винищують тільки тому, що у них монгольський тип особи і жовтувата шкіра, і заради панування над ними. Доки ж це буде?

Доки буде? Спробую відповісти на це питання.

Богом обраний ізраїльський народ неодноразово здійснював найтяжчий гріх відступу від істинного Бога – Єгови, то і справа впадаючи в ідолопоклонство, і справа доходила до несказанного беззаконня.

Був в Юдеї цар Ахав, який, перейнявшись шануванням ідолів, настільки забув закон Мойсея, що в храмі Єрусалимському поставив ідола Астарти, а жертовник, на якому приносилися жертви Істинному Богу, відсунув, і на місце його спорудив идольский жертовник за зразком Вавилонського.

А в найближчій до Єрусалиму Іосафатовій долині спорудив золотого ідола Молоха, якому в жертву приносити наказав дітей, всім наказав юдеям і сам подав приклад, принісши свого сина в жертву Молоху.

Був і інший цар, подібний йому, Манасія, вкрай безбожний та грішний. І що ж?

Як не відступали ізраїльтяни від Бога Істинного, Він усе-таки спорудив з цього народу Спасителя світу, Восприявшего плоть людську, Господа Ісуса Христа.

Бачите, що ніякі гріхи людські не можуть перевищити милосердя і людинолюбство Боже.

З тих пір, як Господь сказав свою притчу про милосердного самарянина, було багато порушень цієї Божественної заповіді.

І у Франції, і в Німеччині велися багаторічні кровопролитні війни між католиками і протестантами, в яких загинуло безліч людей.

Було нескінченно багато відступів від Христового закону про милосердя в усіх країнах, в усі віки.

Що ж, чого чекати нам після цього?

Чи чекати, що закінчиться історія цього роду людського так, як закінчилася історія ізраїльського народу – славою Христової?

Так, так, цього треба чекати, про це говорив і Сам Христос, про це читаємо в Апокаліпсисі Іоанна Богослова. Ось Божі слова, записані ним. "Неправедний нехай чинить неправду ще, нечистий нехай ще опоганюється; праведний та ще творить правду, і святий нехай ще освячується. Се гряду скоро, і відплата Моя зі Мною, щоб віддати кожному по ділах його" (Об'явл. 22, 11-12).

Господь терпить, Господь чекає, бо Бог нескінченно довготерпеливий.

Нехай творять неправду американці та інші народи в нещасної Кореї, нехай творять неправду і в інших країнах – настане час, коли засяє, запанує над світом свята правда Христова.

Вона засяє, коли знову з'явиться Господь наш Ісус Христос, вже не в безчестю, а в страшної слави Судді всього світу.

Тоді восторжествує правда, велика, свята правда.

Але хочу заспокоїти вас: як не страшні злодіяння гнобителів малих народів, як не страшні війни християн проти християн, знайте, що винуватцями цих війн були і залишаються ті, які забули істинного Бога, знехтували собі Господа Ісуса Христа і спорудили собі золотого ідола.

Біля гори Синай євреї затребували від первосвященика Аарона, щоб спорудив він їм золотого тільця. І золотому тільцю, хоча і знищеному тоді Мойсеєм, продовжують донині кланятися відкидають Христа.

Вони, вони, ненаситні шукачі золота, цілих купи золота, наживающие величезні капітали на війнах – вони винуватці цих страшних воєн, цих злодіянь!

Народ не винен, бо ми знаємо, що величезна більшість людства, понад 600 мільйонів, підписали відозву про укладення між чотирма державами Пакту миру, вони не хочуть війни, засуджують злочини в Кореї.

Прості люди завжди були і залишаться прихильниками світу, в їх серці жевріє любов і милосердя; вони щиро вважають всіх людей ближніми своїми.

Так будемо ми всі, мале стадо Христове, зокрема: будемо ненавидіти страшні війни і злодіяння, вчинені при них; будемо пам'ятати притчу про милосердного самарянина, будемо вважати ближніми своїми усіх людей, усіх без винятку.

Будемо вважати ближніми всіх тих, хто потребує в нашому опікою, бо нам Христос заповідав бути милосердними, як милосердний Отець наш Небесний.

9 грудня 1951 р.

Характеристики

Основні атрибути
Країна виробникУкраїна

Інформація для замовлення

  • Ціна: 95 грн.