Продавець ПРАВОСЛАВНЫЕ КНИГИ — ПОЧТОЙ розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1756 відгуків
«ПРАВОСЛАВНЫЕ КНИГИ — ПОЧТОЙ»
+380 (50) 903-35-11
+380509033511
+380675947957
+380933452333

ЛИСТИ АРХІМАНДРИТА ІОАННА (КРЕСТЬЯНКИНА). Поради на спасіння душі і научіння життя

  • Немає в наявності

110 грн.

+380509033511
Vodafone UA
  • +380675947957
    WhatsApp/Telegram
  • +380933452333
    Viber
  • +380512473098
    Городской
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
ЛИСТИ АРХІМАНДРИТА ІОАННА (КРЕСТЬЯНКИНА). Поради на спасіння душі і научіння життя
ЛИСТИ АРХІМАНДРИТА ІОАННА (КРЕСТЬЯНКИНА). Поради на спасіння душі і научіння життяНемає в наявності
110 грн.
+380509033511
Vodafone UA
  • +380675947957
    WhatsApp/Telegram
  • +380933452333
    Viber
  • +380512473098
    Городской

Опис

 

Купити ЛИСТИ АРХІМАНДРИТА ІОАННА (КРЕСТЬЯНКИНА). Поради на спасіння душі і научіння життя. Видавець Рідне Слово. 2013 р. Обкладинка тверда. Папір офсетний. 544 стор

                                                         

Книга ЛИСТИ АРХІМАНДРИТА ІОАННА (КРЕСТЬЯНКИНА). Поради на спасіння душі і научіння життя

Дорогі читачі!

У цьому виданні ми публікуємо вперше невідомі досі і незримі праці насельника Пскові-Печерської обителі, нашого монастирського духівника архімандрита Іоанна (Крестьянкина). Сокрывшись від мирського життя в монастирських працю і подвиги, отець Іоанн зберіг у вдячній пам'яті праці любові тих, хто вів, духовно наставляв і охороняв його в життя — його богомудрых наставників.

Від дитинства до юності — це орловські протоієреї: батько Микола Азбукин і батько Всеволод Ковригін. У 10 років він випробував на собі вплив протоієрея-старця Георгія Косова з села Спас-Чекряк Орловського краю, колишнього духовним чадом преподобного Амвросія Оптинського.

Перше вказівку про майбутнє чернецтві отець Іоанн отримав в отроцтві від двох друзів — архієреїв: архієпископа Серафима (Остроумова), майбутнього священномученика, і єпископа Миколая (Нікольського). Орловська стариця-черниця (генеральша за походженням) Віра Олександрівна Логінова, благословляючи його на життя в Москву, заглянула в далеке майбутнє юнаки Іоанна, призначивши йому зустріч з нею на Псковській землі.

Світлий образ орловського Христа заради юродивого Афанасія Андрійовича Сайко на все життя закарбував у свідомості чарівність Божого людини, силу його духу і тепло любові до людей.

Молодого священика взяли під своє духовне піклування глинські старці, і один з них, схиархімандрит Серафим (Романцов), став його духовним батьком, і саме він прийняв чернечі обіти свого духовного сина, а останній оптинський старець ігумен Іоанн (Соколов) побачив у парафіяльному священику рідного по духу людину.

Чернецтву вчили батюшку і монастирський статут життя, і живі старці, подвизавшиеся в Печерській обителі: ієросхимонах Симеон (Желнін), схиархімандрит Пімен (Гавриленко), архімандрит Афиноген (Агапов), намісник архімандрит Аліпій (Воронов); також останні Валаамских старці: ієросхимонах Михайло (Піткевич), схиигумен Лука (Земсков), отець Микола (Ченців); жили на спокої в монастирі архієреї: єпископ Феодор (Текучев) і митрополит Веніамін (Федченков). Остання зустріч отця Іоанна з владикою Веніаміном незадовго до смерті останнього закінчилася знаменними словами: «Пора нам усім зрозуміти, що ми представляємо собою істотну непотрібність і нікому не потрібні, крім Бога».

Таким чином, отець Іоанн (Крестьянкін) все своє Життя був послушником у Божих людей, і прикладом їх праць, і їх благословенням, і наукою сам став на шлях допомоги шукачам допомогу. Він був обізнаний життям, випробуваний нею в самих різних умовах, і цей мис умудрил його. Потоки людей, що шукають його ради, нині применшив вік, але він не може перешкодити потоків листів, що йдуть на його ім'я, не відповідати на які йому не дозволяє його пастирська совість.

Час, у який живемо ми тепер,— виняткове. Ми повертаємося з 70-річного полону, ми возрождаемся до життя духовного. І це переосмислення і переоцінка цінностей. Але Господь зберіг і для нашого часу духовний досвід в отця Івана і дар міркування, даний йому за вірність Богові і любов до людей.

Дана книга являє собою збірник листів, які розміщені за темами і містять у собі повчання в молитві, і пораду у виборі життєвого шляху, і засудження будь-яких спроб ухилитися від православного вчення; вони — про Бога, про Церкву, про світ, про людину, про те, що все наше життя має бути влаштована по заповідям Божим; тільки в цьому запорука нашого духовного порятунку. Досвід його допомагає і тепер знаходити людям істинно духовні орієнтири. А люди, відчуваючи, що джерело його ведення не замутнений і чистий, тягнуться до батька Іоанна в пошуках цілющих порад на спасіння душі і научіння життя.

      Жити в Бога можна і треба повсякчас і — особливо — в часи випробувань.

 

Зміст

Про духовничестве

Листи різних років

Пекло

Вдячність

Благословення

Бог

Божий люди

Хвороба та лікування

Віра

Воля Божа

Ворог роду людського і боротьба з ним

Гординя

Гріх

Смертний гріх

Дар міркування

Зухвалість

Духівник

Бпитимия

Життя

Заповіді Божі

Спокуса

Як жити?

Листи отця Іоанна до А. Е. (1989-2001)

Листи отця Іоанна до Н.П.П. (1983-1998)

Листи отця Іоанна до Г. Т. (1988-2000)

Листи отця Іоанна до В., в рясофоре К., в чернецтві М.

Наклеп

Комп'ютер

Хрест

Любов до Бога і ближніх

Любов до Батьківщини

Душевний світ

Міро

Молитва

Молитва матері

Молитва про померлих без покаяння

Молитва про нехрещених

Молитва про зниклих без звісті дітей

Молитва про самовільно пішли з життя

Чернецтво

Окультизм

Засудження

Падіння

Пастирство

Подвиг

Покаяння

Православ'я

Передчасна проповідь

Принадність

Промисел Божий

Шлях до Бога

Батьківське благословення

Самість, свавілля

Свобода

Свята вода

Сектанство

Сімейне життя

Скорботи

Смерть

Смерть душі

Смирення

Совість

Сучасна смута з приводу нових документів

Порятунок

Пристрасть

Страх

Суд Божий

Таїнства Церкви

Таїнство шлюбу

Таїнство сповіді

Таїнство хрещення

Таїнство причащання

Таїнство соборування

Терпіння

Марнославство

Уповання на Бога

Цілительство

Церква

Людина — суспільство

Духовне читання

Різне

З листів 2003 року

З листів 2003-2004 років

З листів 2005 року

Лист до новоначальной

Доленосний рада

З невиданих листів

Як жити по-християнськи

 

Е. Е.!

Мені просто дико чути і читати те, про що Ви пишете. Ви хоча б спочатку познайомилися з Православним катехізисом, так би краще розглянули і пізнали, і впевнений: прийшли б до єдиного правильного висновку ― треба самому вчитися жити по-християнськи.

Дивіться, які абсурдні думки відвідують Вашу голову. Маючи дружину, благословленную Богом, та ще з хворою дитиною на руках, Ви говорите про чернецтво. Ще нічого не знаючи по суті про християнство, теші себе думкою про священство. Ну, а чому б Вам не стати піаністом, хірургом, художником? Відповісте ― треба вчитися. А для того, щоб вчити інших науці з наук ― духовного життя ― по-Вашому, вчитися не треба. Ось і подумайте про себе глибше.

 

Дорогий про Господа А.!

Питання про впровадження у Вашому монастир відпадає відразу. Йти в монастир треба не тому, що сім'я зруйнувалася, а тому, що серце горить бажанням рятуватися важким шляхом і безроздільно служити Богу. Цього у Вас поки немає, так як думка про створення сім'ї повторно ще не виключена.

Ось і живіть у своєму будинку, моліться про колишньої дружини і ваших дітей, поставте їх обох на ноги цілком. У Бога не буває запізнень, а коли батьківський борг буде виконаний до кінця, визначиться і подальший шлях. Але він однозначний: або відновлення сім'ї, або шлях покаяння і скорботи, що не зміг привести до Бога свою сім'ю.

 

Дорога Господі Л.!

А мені ось один святий життя людина в свій час сказав, що всі ми є "істотною непотрібністю й нікому, крім Бога, не потрібні". Люба моя, це я і Вам раджу запам'ятати на все життя і тільки в Богові одному шукати собі зміцнення і розради.

А щодо бажання жити в селі я Вас застережу ― одній жінці там робити нічого, там потрібні не тільки розумна голова і трудові руки, там потрібна опора і охорона в чоловікові, інакше ― біда. А тому живіть-ка поки в місті. Моліться святому мученику Трифону і святителю Спиридону ― про роботу і про житло, і дасть Бог втіха з часом. На маму не ображайтеся. Образа ― справа враже, а Ви краще пожалійте її, що вона чогось не розуміє і вельми істотного. А про те, щоб загубитися у цьому світі,- думка вража. Женіть її.

Адже мені тепер стільки гірких листів приходить від тих, хто шукає зниклих. І в мене серце болить про них, а в тих, хто пише-то, воно просто розривається. І у багатьох прислів'ї російської: "Разом тісно, а нарізно нудно". Та ще як нудно-то ― до інфарктів.

 

Дорога Господі І!

На своє захоплення-любов тобі слід накласти ярмо. Причин до того більше, ніж достатньо. Перша і головна ― ти запретендовала на роль "рятівника", а це безнадійно і грішно. Друга і не менш важлива ― та, що за віком і за внутрішнім станом вашій ви не повинні бути разом.

Зараз ти намалювала для себе образ, але він нереальний, це ― твоя вигадка, а тому, чим швидше ти це зрозумієш, тим краще для тебе.

 

Дорога Н.!

Вітаю вас із мамою з святом. Боже благословення тобі і мамі.

А відповідь з приводу чернецтва тобі дасть Святитель Феофан. Його книгу "Мудрі поради" я тобі посилаю. Прочитай уважно сторінки з 66 по 95. Щодо роботи ― як колись нас Господь не залишав, так і нині. Молися святому мученику Трифону, і все владнається. Не втрачай, дитинко, рівноваги. Вже багато було в житті важких ситуацій, але саме вони вчать нас і жваво звертатися до Бога і святих Його за допомогою, і вчать бачити цю єдино реальну і владну допомогу. Умудри тебе Господь і зміцни.

 

Дорогий про Господа А.!

Напередодні великого свята Святої Трійці молю тебе: "Дух ласкавий хай наставить тебе на землю праву". Думи твої життєво серйозні, і слава Богу.

Тепер, коли оскуде преподобний, весь час повторюю я, що в наш час бездумно жити не можна. Каламутні води нинішнього житейського моря і смердючий туман заважають ясно бачити Сонце животворне. І ось, щоб заглибилися твої думи в головному і знайшли твердість, посилаю тобі програму на життя, яка, якщо її виконувати, приведе до бажаної мети ― служінню Богу та Його святій Церкві. Так, у цьому повнота наших людських можливостей, але це ж і мучеництво на все життя. Але, думаю, будь-яке служіння, не робота, а служіння вимагає подвигу. Ось і творчість готує тебе до цього, і воно вимагає повноти віддачі від людини. Боже благословення тобі на успішне завершення навчання.

Об устройстве семейной жизни не печалься. Предоставь это Богу. Служителю Церкви нужна спутница ― помощница, а не помеха. Вот в этом-то и кроется промедление в решении этого вопроса для тебя. Господь зрит далеко вперед, и ты устремляйся думой в будущее, верь Богу, но и сам будь верен. Маме скажи, что многие святые лечились гомеопатией. Святитель Игнатий Кавказский только ею и поддерживал свой крайне слабый телесный состав, а дух-то каков? А кто и что сейчас изобретает от скудости ума или изобилия ― это нам не указ, одно ясно: и то, и другое ― плотское мудрование. Верующему же всё во благо, что по вере и всё в помощь или научение. С Богом всё хорошо, и ничего не вредит нам.

О супруге маме надо только молиться и примером своей любви к Богу оживотворять пока хладное его сердце. Они двое плоть одна. И по слову апостола: "Откуда знаешь, верующая супруга, не спасешь ли своего неверующего мужа". Да ведь о папе-то нельзя сказать, что он неверующий. Но у каждого свои возможности и свои проявления чувств. А молиться надо. Господь с вами. И помни всегда, что Богу нужна жертва чистая. Береги ум и сердце, вернее, сердце и ум.

Божие благословение всей семье.

 

Дорогая Е.!

Вопрос о том, что духовности в учебных заведениях не учат, стоял всегда. Даже и во время учебы праведного батюшки отца Иоанна Кронштадтского он скорбел об этом. Но, видно, жизни учит сама жизнь, а духовность обретаем как дар Божий на наш малый, но личный труд, а главное ― искреннее желание постигать Истину и жить в Боге. Лечиться тебе у о. П. не надо, а то и в самом деле заболеешь. А вот вопрос о том, стоит ли тебе после университета учиться в духовном училище, надо бы согласовать с мамой. Ты так много училась, что не пора ли уже и отдачу ждать от тебя? Молися і головне ― читай щодня Святе Євангеліє і Апостол, та ще воцерковляйся ― ось і школа. А ми про тебе помолимося, щоб Господь управил шлях твій.

Боже благословення тобі.

 

 

 

Характеристики

Основні атрибути
Країна виробникУкраїна
СтанНове

Інформація для замовлення

  • Ціна: 110 грн.