Продавець ПРАВОСЛАВНІ КНИГИ — ПОШТОЮ розвиває свій бізнес на Prom.ua 13 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2227 відгуків
Доставляємо УКРПОШТОЮ з ПЕРЕДОПЛАТОЮ по АКЦІЇ - 30 грн. !!!

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

+380 (50) 903-35-11
+380 (67) 594-79-57
+380 (93) 345-23-33
«ПРАВОСЛАВНЫЕ КНИГИ — ПОЧТОЙ»
Кошик

Як жити сьогодні. Листи про рай. Ігумен Нікон (Воробів)

247 

  • Немає в наявності
Як жити сьогодні. Листи про рай. Ігумен Нікон (Воробів)
Як жити сьогодні. Листи про рай. Ігумен Нікон (Воробів)Немає в наявності
247 
+380 (50) 903-35-11
Viber/Vodafone UA
  • +380 (67) 594-79-57
    WhatsApp/Telegram
  • +380 (93) 345-23-33
    Viber
+380 (50) 903-35-11
Viber/Vodafone UA
  • +380 (67) 594-79-57
    WhatsApp/Telegram
  • +380 (93) 345-23-33
    Viber
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Як жити сьогодні. Листи про рай. Ігумен Нікон (Воробів). Видавництво: Терирем 2010 г. 432 стор. Обкладинка м'яка, папір газетний. Формат: 200 х 130 х 20 мм. Вага, г: 265.

           

Як жити сьогодні. Листи про рай. Ігумен Нікон (Воробів)

У всі століття 565 найважливішим питанням для будь-якої православної людини було питання про порятунок: "Як жити, що робити для того, щоб врятувати?" У міру оштовхування духом серед ранніх народів, скучили серед них і стовпи благодатності. За думками свт. Ігнатія Брончанінова, Отвір перших століть, передбачаючи це штучність, написали свої натхненні творіння, що ведуть на шляху до порятунку. Тим ціннішим для нас листи 59ів останніх часів, що пояснюють праці святих щодо нашого непростого часу. Такі листи ігумену Нікона, представлені в цій книзі — золоті крупи спадщини сучасних старців, справжня жива вода, що тече в життя вічно.

Ігумен Нікон.

МІСТЕННЯ

Об авторе

«Я щиро завжди прагнув Бога»

ПИС

Бог є любов!

Болезни

Віра та невіра

Взаємовідношення з людьми

Бачення помилок своїх

Воля Бога

Гордість

грів

Духові справи

Шукайте перш ніж царство Боже

Друга — тяготи носіть

Дружба та любов

Духівне керівництво

ЖиттяХочеське

Насіння самогубця

Заповеди Божий

Католицизм

Лютеранство

Милість Бога

Мир души

Фламент

езія

Монашкоство

Застереження

Падші парфуми

Пам'ять про Бога

Покаяння

Помисли

Принадність

Шлях до Закону

П'янство

Самоправильність

Локшини

Славаневагу за все!

Смерть

Скромність

Сенс людського життя

Сни та сновидіння

Спасение души во Христе

Терпіння

Занижена

Церква

Загальний лист духовним чадам міста Козельська

ментів ігумену Нікона до книги іеромонаха Софронія — Старець Силуан

Бог є любов!

* * *

іросхимонаху Мелетію

20/V—1958

Отримай лист від Вас. coрт., що довго не відповідав. То роботи, тосила, так і пройшло бездоганно часу, а головне, я утруджуся писати Вам і тому, що Ви набагато досвідченіше мене, більше випробували, більше знаєте. Що корисного або приємного може сказати людина, яка проживала все життя в метушні та самоволі. Але на прохання Вашої спробою поділитися з Вами тим, що вражає мене та заспокоює: неосяжний всесвіт створенийгурою — якою ж могутність Бога?! Все у всесвіті загалом і в її частинах (напр., у людському організмі) перебуває в чудовій гармонії — якою має бутидниця Бога?! Якщо все гармонійно у світі, створеному Джерелом, то має бути гармонія (т.е. відповідність) і у властивостях Бога. І яке могутність Боже та буксику Боже, таково й "серце" Божє, тобто любов Бога.

Цю незбагненну любов ми й бачимо в втіленні Синого Господа13 Хрі-ста, у прийманні оплівань, завушень, всяких образ і, нарешті, розп'яття. Нестижі-ма, нескінченно велика любов Бога. Весь Ангельський світ прийшов у бентежний, побачивши волепно-ственіння і розп'яття Творця світу з любові до падіння людського роду.

рюк Іван стверджуєducал, що Бог є Любов, а не тільки має лю-бов, хоча й нескінченно велику.

 Любов же  все покриває, за словом ап. Павла. Покриває вона й наші вина, недостат-кі,солі, нетерпіння, ремствовість та інше.

Варто тільки людині, що вірить у 99, усвідомити свої слабкості тагріхи та попросити простіше-нія, як любов Бога очищає й зцілює всі ранирошувальні. Зігріті всього світу тонуть у мо-ре любові Бога, як кинутий у воду камінь.

 Не має бути місця зануді, безнадійності, пригніченості! ckал поєднав із Божественністю сутністю природу людини, омив Своєю кров'югріхи всьоговіруючого человества, усиновивалістів людей, що потрапили на небо, зробивши причастниками Божественного життя і радості, радості нарешті.

Здрашення земних горя, хвороби, труднощі старості тішитимуть нас у майбутньому житті. Якщо cadrodel за нас, то як нам не бути хоч у малій мірі учасниками мук автоматичних?! душа наша, образ Божий, що живе в нас, бажає бути причетним до людських мук, тільки наша нудота та Mapple бояться їх, хоча сили, можливо, і вистачає б на терпіння.

І ось, 192 з любові до нас посилає за силою кожного мимовільні печії та хвороби, але дає і терпіння їх, щоб зробити й нас учасниками Свого болю. Хто тут не страдалмальовці заради того, буде вгризатишко в майбутньому столітті, адже можна було показати свою любов до): 59-терпіння скоринок, і не зробив цього, намагаючись ухилитися й уникнути жодних клопотів.

Соєвість загризатиме нас, що не відповідали взаємністю на любов Свою.

Наші ж вдячні від усього серця Господареві за все, що завгодно, що йому надіслати нам. Не в серденні, не для покарання посилає нам 59 мук і хвороби,  а з любові до нас, хоча й не всі люди й не завжди розуміють це. Зате й сказано: за все дякуйте. Треба всією душею віддатися добрій волінева, що рятує нас, кохану, яка бажає через малі муки земл-ного життя привести до вічного блаженства, на славу чад HE.

Ці буди, буди з усіма нами. неваина.

co, дорогої батюшки, що наважився щось написати. ридить у серці Вашу подяки до Нього, найбільшу велич і повну відданість у Його св'я-ту волю охоче все переносити з любові до Нього.

Поклон матері Анна та всім охрест Вас є.

 * * *

Катерини

і її чоловікові Сергію Маніловим 

13/III—49

Як ти себе почуваєш? Як несеш свій хрест? Чи не поспішаєш? Та допоможе тобі Гойда-подь без ремствування, з гордістюрошувати все, що не допоможе Він заради твого порятунку, бо без Його святої волі ніхто й ніщо не може нам зробити шкоди. sk довів нам Свою любов до людини, додавши розп'яти себе на Хресті. Бог є Любов, а Любов не може по-пустити зла коханому. Ось чому все, що трапляється з людиною, сумне або радісно по-пускається для користі нашого, хоча ми й не завжди розуміємо це, краще ж сказати ніколи це не бачимо та не розуміємо. Тільки Всевидець 676 знає, що нам необхідно для стягування вічного блаженного життя.

Отже, підкоримося під міцну любов'ю руку Бога й будемо зі свого боку успокоювати всі зусилля до виконання устілості Його та постійно дряпатися в мимовільних порушеннях їх, і в такий спосіб додемо свою любов до Господа. За словом Господаря13$, той любить його, хто виконує його вказівки, а хто не виконує, той не любить.

Та нагадає тебе core, да дасть терпіння, завзятість до порятунку і 74 від серця зламаного тащитого.

Будь ласка та м'якша з людьми, з якими тобі доводиться мати справу, і з Привабливістю-вом, не з людиноугодою, а з любові до них, заповіденої cand.

Світ тобі і благодатний від Господа і 1251Х134.

* * *

черне Сергії 

16/I47

Дорожня бабуся!

ДужеШкодую, що ви хворієте. Сподіваємося, що Ви вже побували в лікаря [відця]  Стефана та опинили йому всі свої болячки та отримали полегшення. Хоч як великі хвороби й окремих особистостей, і всього людства, вони кінцеві, а щастю й любовіоболу немає кінця. Найменше поводження до Господа, рішення йти до Нього — вже викликає радість на Не-бе та всячу допомогу і...щення всіхсотихсот. У розп'ятого розбійника залишалася можливість тільки язиком висловити серцевий крик: "Достойне у справах нашим прийманням-лем, пом'яни м'ячі 1958 у Царські Твоїй". І що ж він почув? Чи кара, який, або нагадкування про досконалі злочини? Руки та ноги пригнічені, нічого доброго більше не можна зробити й Любов приймає єдиний подих серцеві та відкриває ворота Едему. Не сказано Бог має любов, а Бог ЕСТ Кохання. Як незбагненно велич Бога, так не стискується Його мороження, Його Кохання, приваблюючи до Хреста. Будь-який інший засіб порятунку людства не було б так переконливо для серця схильної до падіння людини, як втілення і розп'яття. Слава Тобі Боже! Слава Тобі Боже! Слава Тобі Боже!

Не додавайтеся впливам і думкам, що немає нам жодного болю, що занадто ми непридатні тощо. Недобре ми непридатні, а тільки ми на свою придатність і не сподіваємося, а одягаємося на милосердя Боже. angол прийшов врятувати людину, яка втратила, призкликати лиходіїв на покая-ні. Нездорові, а хворікликликликати лікаря з неба.

Терпіння

* * *

монахині Марії (Комаровий)

і її сестри Катерини

29/XII—49

Дорогі!

Ми дуже турбуємося, як ви живете, як здоров'я? Адже й Катя стала приховувати. Та й настрій у вас мінливий. Мирны ли вы? Чи небрещує кривий?

Як живуть Ліза та Павича? Нехай не озлоблюється, що їм не пишемо. Адже поки й немає нуж-ди в цьому. Треба робити, тоді з справи виникнуть питання потрібні та корисні, а менструали ми досить багато. Це стосується всіх. Ви всі збаловані щодо цього. Багато хто хотів би хоч частинку дізнатися, що ви вже знаєте та розумієте, та не можуть, а ви й знаєте, і не робите, а такий раб біт буде багато. Чи довго ми будемо хромувати на обидва коліна? Хоч би скоритися нам, якщо вже не робимо, але й цього немає.

Будемо ж плакати передсюго, моляючи Його мило, щоб простирадла та помилував нас, неключних рабів. Пам'ятайте, що і розбійник на хресті ще висів кілька годин і тяжко страждає за своїгріхи, хоча й був ужекінець. Так і нам треба багато чого терпіти.

* * *

Дорога Катя!

Потерпи темпу, хвороби та труднощі, і образи в цьому житті, потерпи без ремствування — і на-дослуховують царство Боже.

Святіволіли, що якби людина знав, яка радість буде наслідною царст-вієм Бога, то погодилася б щодня розпорошуватися на хресті все життя, тільки б не потіяти вічного блаженства. А 74 таких мук від нас не вимагає. Хочеться тільки, щоб ми вірували в Нього, і 821 зазнавали все, що Він надішле для нашого очищення.

Потерпи, рідна. Може, незабаром і всім нам кінець буде. стосунок умиротворений з ремствуванням у душі, без світу, безневажки. Адже ми такі нерозумні, що короткої й малої печі не терпить, щоб уникнути вічного, жахливого, незбагненного тепер горя та борошна вard, у суспільстві безолив і відмовлених людей.

Як важко у в'язниці зі шпаною! А в небі з беами буде в мільйони разів важчим. Потер-пі ж, не втрачайайся, не впадай у руки, усім прости і прощай далі, терпайся — і  ще тут най-грудиш мир і спокій душі твоїй, що м'яко м'ячить.

Будь здорова. 1928 та допоможе тобі і нагадає тебе, і нехай благословить.

* * *

черне Євпраксії

20/III—50 г.

Отримай твій лист. Ти нічого нового мені несторонула, крім того, що тобі нездорово-з'явиться. Я ясно передбачав і тобі говорив, що буде тобі дуже важко, що стежитимуть за кожним твоїм кроком і все трактувати по-своєму. Цього треба було очікувати. Це і є. Дужесотюю тобі. Але ти знала сама, що це буде. Потерпи. Якщо здоров'я дасть змогу, то не кидай роботи, а проси у Господа сил і попрацюйся... Пройде цей важкий час, а потім буде легше. Треба б і господареві [справжньому прот. Сергію] зрозуміти та видалити тих, про кого ти писала. Спокійно та 84 указуй час від часу господареві на незручність, створивши положення. Не дивуйся нічим. Життя складніше, ніж ми думаємо, а живи сама просто без звабливості в заповідях вірних, тоді вся фальшива і проблема, вся "струпотність" перетвориться на ясний і гладкий шлях. А якщо лукувати чи ремствувати, можеш заплутатися в цій складності.

* * *

черне Сергії

17/745

Що ти нос вішаєш? Яка радість, яка слава чекає на нас у найближчому майбутньому, не-вужелі не терпить себе та інших, хоч як би було важко. Немає іншого шляху, крім терпіння. Всі, хто досяг мети, йшли цим шляхом. Інші шляхи ведуть знаєте куди.

Я абсолютно переконаний, що коли Вам за внутрішнім пристроєм потрібна буде більша свобода — Ви її отримаєте. Очевидно, або через себе, або може бути через маму Вам ще треба поваритися в котлі.

Що означає: "все розбите, роздроблене вдребезпеки". Не зовсім це мені зрозуміло, мабуть, і зовсім не зрозуміло. Адже всі ми зіпсовані, робимо, думаємо, говоримо не те, що треба. Але є й ліки від цього — погойдування. Що до снаги, то треба робити, а в недостатності, у помилках і чому щиро дряпатися, з ближньогоми миритися, 563. А вимагати від себе більше, ніж ми можемо, є ознака або гордість, або неведення.

Дві лепти бувають дорожчими, іноді великими скарбами. Інт людський, ін суд Божий.

1/VIII-1961

Усім!

Покаянням, терпінням і скромністю врятуйте душі ваші.

Покаянням, тому що ми постійнобутаємо; терпіння — бо сказано: Витриманий до кінця, той врятуваний буде, ігребієм — бокірою Бог дає благодать.

 

Характеристики
Основні атрибути
ВиробникТерирем
Тип поверхні паперуМатова
Вид палітуркиМ'який
Рік видання2010
Кількість сторінок432
СтанНовий
Мова виданняРосійська
ТематикаХристиянство
Формат
Довжина20 см
Ширина13 см
Інформація для замовлення
  • Ціна: 247 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner